Ulytau (Kazak Folk Metal Grubu)

Bu mükemmel grup 2006 yılında, Kazakistanda kurulmuş. Folk-Metal türünde müzik yapıyorlar. Biraz progressive metal, birazda klasik müzik izlenimleri mevcut. Müziklerinde başlıca Elektro Gitar, Keman ve Dombra kullanılıyor. (Dombra: Bağlamanın atası. İki telli yerel bir Türk çalgısı.)

Müziklerinde söz bulunmamakla beraber sadece bir tek albümleri var. Ancak emin olun yüzlerce albüme eş değer nitelikte. Jumyr Kylysh (Yağmur Kılıç) adındaki tek albümleri on güzel parçadan oluşmakta ve 40 dk sürmektedir. Albüm yurtdışında "Two Warriors" adıyla satışa sunulmuştur.

Adı pek bilinmemesine rağmen hiçte hafife alınacak bir grup değil. Enstrümanlar birbirine o kadar güzel oturmuşki, insanı kendinden geçiriyor.

Grup müziklerinin yanında, klipleriylede çok dikkat çekiyor. Kendilerine özgü çok başarılı klipleri bulunmakta.

Grubun Kayıt Direktörü Tabriz Shakidi, Müzik Prodüktörü Maxim Kichigin ve Kydyrali Bolmanov öncülüğünde Vladimir Osinsky Stüdyoları’nda Slava Motilev tarafından 2006 yılında kaydedilen Jumyr Kylysh albümü büyük bir başarı yakalayınca albümü yeniden mixleyen Paramout Recording Studio larının sahibi Tim Palmer, Yağmur Kılıç’ı Amerika ve diğer ülkelere dağıtımını gerçekleştirdi.

Grubun Amerika ve Uluslararası dağıtımlarını yapan daha öncede Ozzy Osbourne ve U2 gibi Rock Müzik devlerinin prodüktörlüğünü yapmış olan Tim Palmer grubu ve gelişmeleri şöyle anlatıyor;

''Ben her zaman farklı tarzlarda birçok müzisyenle çalıştım ve birçok türün sentezi mümkün olabileceğine inanırım.Yeni şeyler öğrenmekten ve stilin tam bir değişiminden hep hoşlanmışımdır.

Ulytau projesi Rusya’dan grubun Prodüktörü Tebriz Shakhidi tarafından bana gönderildi ve Geleneksel yapı ile Hard Rock’ın sentezlenmesi beni oldukça etkiledi. Elektro Gitarın, Orta Asya’ya özgü müzik aleti Dombra(bir çeşit saz) ve kışkırtıcı kulakların tedavi aracı olan Keman ile buluştuğunu gördüm. Müzisyenlerin her birinin kendi dallarındaki ustalığı, kaliteli müzisyenlerin birbirleri arasındaki uyumu ve hepsinin mükemmel bir kayıt kalitesiyle birleşmesi benim onlarla çalışmamda ki büyük etkenlerdendi.

Steve Vai ve Zak Wylde hayranı bir gitar virtüözü olan Max’ın müziğini Dombra ve Kemanla birleştirip modern ve geleneksel yapıyı harmanlaması ile ortaya çıkardığı Cumir Kılıç’ın onlara büyük başarılar getirmesini diliyorum''

Grup Adai adlı şarkısı ile Altın Disk ödülü almış. Adai adlı şarkılarının girişinde çok sert bir davul ritmiyle karşılaşıyorsunuz. Sonrasında gelen müzik ise... Siz en iyisi dinleyin :)


Grup Üyeleri

  • Erjan Alimbetov - Dombra
  • Maxim Kichigin - Gitar
  • Alua Makanova - Keman

Bazı parçalarda çalan müzisyenler;
  • Roman Adonin - Klavye
  • Oleg Tarnovskiy - Gitar
  • Kanagat Abdukadirov - Bass Gitar
  • Arslanov Rafael - Davul



Ulytau - Jumyr Kylysh

  1. Adai (3.12 dk)
  2. Winter (3.56 dk)
  3. Kurishiler (3.29 dk)
  4. JumyrKylysh (5.04 dk)
  5. TokkataandFuga (4.15 dk)
  6. AtaTolgayi (4.11 dk)
  7. TureckiyMarsh (4.11 dk)
  8. Yapir-Ay (3.49 dk)
  9. Terizkakpay (4.03 dk)
  10. Kokyl (3.36 dk)



  • Albümü grubun resmi sitesinden tamamen ücretsiz olarak dinelyebilirsiniz; Dinlemek İçin Tıklayın
  • Grubun resmi ağeli: http://www.ulytau.kz

Fikir, paylaştıkça güzelleşir. Fikrini Söyle!

0 Cevap var. "Ulytau (Kazak Folk Metal Grubu)"

Yorum Gönder

Powered by Blogger